I.s.m diëtist

Onze coach die zich op deze tak van onze dienst toelegt is ervaringsdeskundige naast de opleiding die ze genoot om jongeren te helpen. Ze vertelt…:

“Studeren terwijl je gedachten gevuld zijn met negatieve gedachten zoals zelfhaat, kcal, faalangst,… is niet makkelijk.
Situaties zoals niet willen/kunnen zitten omdat je je anders dik en lelijk voelt …
Pauzes die gevuld zijn met eetbuien/’kotsen’(we verwoorden het bewust zoals het is)…
Paniekaanvallen..
Compensatie-sporten… kunnen dagelijkse kost zijn.

Vaak wordt er met jouw problemen geen rekening gehouden in jouw studietraject waardoor je jezelf enkel maar meer en meer gefaald, abnormaal, dom en buiten gesloten voelt.

Voor alle duidelijkheid, dit klopt niet. Het hebben van persoonlijke problemen neemt een erg groot deel van je leven in waardoor naar school gaan, studeren en examens goed afleggen soms onmogelijk kunnen worden. Het is daardoor belangrijk om op tijd je problemen aan te pakken zodat het je huidig en toekomstig leven zo min mogelijk beïnvloedt.

Eetstoornissen en verstoord eetgedrag kunnen niet opgelost worden zonder de onderliggende problemen aan te pakken. Anders wordt je overlevingswereld afgenomen terwijl voor jou je realiteit hetzelfde blijft. Van een eetstoornis/verstoord eetgedrag af geraken is een proces met vallen en opstaan, en vraagt tijd, doorzetting én wilskracht.
Velen willen het alleen oplossen, vanwege schaamte en/of om de eigen controle te behouden. Iemand die al eens een poging gewaagd heeft, weet maar al te goed welke tweestrijd hierbij komt kijken. Er is een constante oorlog bezig in je hoofd en je hebt het gevoel dat je gek aan het worden bent.

Het herstel is dan ook iets dat je niet alleen kunt en ook niet hoeft te doen. Het is OK om hulp te vragen, je hoeft er niet alleen voor te staan! Familie en vrienden kunnen al een goede ondersteuning geven, maar soms staan zij net iets te dicht waardoor het moeilijk is om volledig open te zijn. Vandaar dat het zoeken van externe hulp vaak noodzakelijk is om volledig te kunnen herstellen van een eetstoornis.”

Learn2Learn werkt ook hiervoor nauw met centrum BalanSS (website www.BalanSS.be) samen zodat we hulp kunnen aanbieden op zowel lichamelijk, psychologisch als studievlak.
Onze begeleiding gebeurt door iemand die zelf jaren met eetstoornissen heeft gekampt en ze overwonnen heeft, waardoor je je volledig begrepen kan voelen en geholpen kan worden door iemand die het zelf ook doorstaan heeft. Warmte en begrip staan bij ons centraal, zodat er een veilige sfeer aanwezig kan zijn waarbij men stap voor stap dichter kan komen bij een leven dat niet overheerst wordt door kcal, zelfhaat en zwartheid.